WK tegelwippen

 

Tegels eruit, groen erin

Terneuzen doet mee aan het NK Tegelwippen. Deze landelijke wedstrijd vindt plaats vanaf 21 maart tot en met 31 oktober. Iedereen kan meedoen door zijn of haar tegels in de tuin te vervangen door groen. Dit is goed tegen wateroverlast en zorgt voor verkoeling en biodiversiteit in de tuin.

Meedoen?
Het NK Tegelwippen vindt voor de derde keer plaats. Terneuzen doet voor de eerste keer mee. Inwoners die hun (tuin)tegels door groen vervangen, kunnen het aantal doorgeven op de website https://nk-tegelwippen.nl/. Deze tellen mee met de ‘tegelstand’ van onze gemeente.
Inwoners kunnen hun voor- en nafoto’s ook delen op Facebook, met #TegelwippenTerneuzen. Dan maken ze kans op een groene prijs.

Belang van minder stenen
Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met hevige regenbuien, maar ook met extreme hitte. Vorig jaar zagen we zelfs al overstromingen in ons eigen land. Klimaatadaptatie is een manier om ons te wapenen tegen het veranderende klimaat. En het ‘ontstenen’ is daar een manier van. Bij hevige regen kan het water zo makkelijker de grond in zakken. Maar minder steen voorkomt ook hittestress en geeft verkoeling in de zomer. Verder is meer groen in onze tuinen ook van levensbelang voor de biodiversiteit.

Meer informatie
Wilt u weten hoe u uw omgeving kan aanpassen aan het veranderende klimaat? Kijk bijvoorbeeld op de website Het klimaat verandert, Zeeland verandert mee. De tegels die u uit uw tuin haalt, hoeft u niet perse weg te gooien. Kijk voor leuke voorbeelden op de website van het NK Tegelwippen.