Gemeente Terneuzen helpt te besparen op energiekosten

Gemeente helpt te besparen op energiekosten

De prijzen van energie stijgen. We zullen meer moeten gaan betalen voor gas en stroom. Het is nu een goed moment te kijken naar je energiecontract. De gemeente Terneuzen biedt haar inwoners de mogelijkheid om via Gezondverzekerd.nl – Goedkope energie, een nieuw energiecontract af te sluiten waarmee ze mogelijk kunnen besparen op een oplopende energierekening.

Snel in actie
Frank van Hulle, wethouder Armoedebestrijding: “Een hoge energierekening is voor niemand fijn, maar voor mensen met een lager inkomen kan dit echt problemen geven. Als gemeente helpen we om energiearmoede te bestrijden. Samen met Gezondverzekerd.nl - Goedkope energie willen we inwoners van Terneuzen helpen besparen op hun energiekosten en zo schulden te voorkomen. Belangrijk is dat mensen snel in actie komen. Bekijk voor 28 december of een overstap gunstig is. Per 1 januari 2022 gaan de prijzen waarschijnlijk verder omhoog.”

Advies
Gezondverzekerd.nl - Goedkope energie biedt samen met een aantal energieleveranciers goedkopere energiecontracten. De vergelijkingssite www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie geeft informatie en persoonlijk advies over een energiecontract. Voor vragen kunnen mensen bellen naar de servicedesk van Gezondverzekerd.nl, tel. 085 303 5389. Overstappen naar een andere energieleverancier is niet altijd nodig. Met een vast energiecontract is overstappen waarschijnlijker niet voordeliger. Voor een variabel contract kan dat wel zo zijn.

Energiebesparende maatregelen
De gemeente Terneuzen heeft verschillende maatregelen, regelingen en subsidies om inwoners (financieel) te helpen met woningisolatie en het verlagen van de energierekening. Deze zijn te vinden op de website https://www.duurzaambouwloket.nl/gemeente/Terneuzen. en op https://energiekzeeland.nl/. Tot 1 januari 2022 kunnen inwoners nog een voucher aanvragen voor korting op verschillende energieproducten en –adviezen.