Kinderactiviteiten

Bowlen + strand 7 maart 2009

Met dank aan Jacqueline Schelleman.
 
Zaterdagmiddag 7 maart vertrokken 5 begeleiders met 21 kinderen naar Breskens.
De weergoden waren ons gelukkig goed gezind, het zonnetje scheen en voor een middag aan het strand kun je dat wel gebruiken.
We melden ons eerst bij bungalowpark Schoneveld waar we de middag starten met bowlen.
In eerste instantie werd er wat onwennig met de ballen gegooid en kreeg de vloer heel wat klappen te verduren, maar al snel had iedereen het principe te pakken. Met heel de bowlinghal voor onszelf konden zowel de kinderen als de begeleiding zich lekker uitleven. 
Na anderhalf uur vonden we het wel mooi geweest en vertrokken we te voet naar het strand (zo'n 10 minuten lopen).
Eenmaal op het strand ging de hele meute los, lekker voetballen, putten graven, schelpen rapen, tekeningen maken in het zand, even in het water voelen, iedereen vermaakte zich opperbest. 
José had voor ons proviand ingekocht waar dankbaar gebruik van gemaakt werd, een snoepje en chipje  gaan er altijd wel in.
Aan het eind van de middag keerden we te voet terug naar Schoneveld waar de gedekte tafels al voor ons klaar stonden.
Iedereen liet zich de friet met snack, appelmoes, mayo en ketchup prima smaken er werd dan ook flink gegeten.
Met nog een ijsje na sloten we onze middag af en keerden allen in opperbeste stemming terug naar Spui.
Ik heb de kinderen allen een compliment gegeven voor hun voorbeeldige gedrag, het was een hartstikke leuke groep waar ook wij begeleiders ontzettend van genoten hebben. Ouders een compliment voor jullie opvoeding is hier wel op zijn plaats!!!
 
Poppenkast 25 maart 2009
Poppenkast (met dank aan Jacqueline Schelleman)
 
Woensdagmiddag 25 maart verzorgden Tamara Dees en Marjolein de Feyter een poppenkast voorstelling in het buurthuis.
Musopia, het muizenparadijs zoals het stuk heette was door de poppenspeelsters zelf verzonnen en in elkaar gezet. Een hele klus waar ze gelukkig in de repetities ook al heel veel lol aan beleefd hadden.
Dat hun inspanningen niet voor niets waren geweest bleek wel uit de opkomst, maar liefst 52 kinderen verzamelden zich in het buurthuis. Dat overtrof onze verwachtingen en er moesten dan ook snel stoelen en tafels bij gezet worden.
De kinderen vonden het allemaal prima, zij mochten eerst een leuke kleurplaat van de muis inkleuren en werden ook nog als muis geschminkt voor wie dat graag wou.
Ook hadden we nog twee bijna jarigen in de zaal Karlijn en Loïs werden toegezongen door alle aanwezigen en toen kon het poppenspel dan echt beginnen. Ademloos werd er geluisterd en ook menig kind reageerde enthousiast op het spel. Er werd veel gelachen en op het eind van het spel was de hele zaal meegesleept in het verhaal.
Na een groot applaus voor het mooie spel, trakteerden Karlijn en Loïs alle aanwezigen op een toepasselijke snoepmuis.
De kinderen kregen drinken en lekkere kaasprikkers geserveerd terwijl ze nog even met z'n allen mochten kleien. Na een hoop vieze handjes wassen sloten we de middag voldaan af, het was weer een heerlijke middag.
Tamara en Marjolein, bedankt voor jullie mooie spel!!!
 
 
Paaseieren zoeken 11...
Paaseieren zoeken (met dank aan Jacqueline Schelleman)
Bekijken
Delen
Kaart sturen
Bestellen
 
25 foto(s)                    
 
Zaterdagmorgen 11 april verzamelden 43 kinderen zich in het buurthuis in de leeftijd van anderhalf t/m 10 jaar.
We hadden het deze keer uitzonderlijk goed getroffen want we werden  getrakteerd op een heerlijk warm voorjaars zonnetje.
Er werd daarom ook niet te veel tijd in het buurthuis besteed en de 1e groep kon meteen aan de slag. Hun opdracht luidde eieren verstoppen op het eiland van Meijer, en met dit weer helemaal geen vervelend klusje.
Ondertussen was de 2e groep ook al van start zij verstopten eieren in de speeltuin achter de molen voor de allerkleinsten.
De kinderen renden door de speeltuin, geholpen door de kleine ondeugende Paashaas. 
In een mum van tijd was ook hun klus geklaard en konden ze op pad naar het eiland van Meijer om de door de 1e groep verstopte eieren te gaan zoeken.
De allerkleinsten werden ondertussen door de grote Paashaas in het buurthuis vermaakt met een leuk verhaal over een eendje m.b.v. het vertelkastje. Sommigen waren toch wel een beetje bang van de Paashaas en ook wel erg nieuwsgierig. 
De kleintjes genoten van het verhaal en zongen zelfs nog met z'n allen   "Jan Huigen in de ton". 
Uiteindelijk vertrokken ook zij naar buiten en gingen achter de molen in de speeltuin op zoek naar een heleboel verstopte eieren.
Er was traditiegetrouw ook weer een zilveren ei verstopt en deze werd dit jaar gevonden door onze jongste deelneemster, Djodie van Autreve van Magrette. Bij een andere groep werd het zilveren ei gevonden door Justin Fieret van Spui. De oudste kinderen vonden een wel heel bijzonder ei, het multi-gekleurde ei werd door Teddy Bijman uit de Vaartwijk gevonden. 
Als beloning kregen deze vinders een bon van Intertoys kado.
Er was drinken en een lekkere koek voor iedereen en voor de groepen op het eiland waren er zelfs hardgekookte eieren. 
We lieten het ons allen goed smaken en genoten van de prachtige natuur en het lekker buiten zijn.
Er werd nog wat gevoetbald en gespeeld in de speeltuin en uiteindelijk verzamelden we ons allemaal weer in de speeltuin.
Voor alle deelnemers was er nog een lekker snoepzakje met chocolade eitjes en sloten we de gezellige ochtend weer met succes af.
Alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor jullie hulp en enthousiasme, kleine en grote Paashaas het was ons weer een waar genoegen jullie beiden er bij te hebben.